Referentie(s) van recente loopbaankandidaten

"Al een tijdje was ik zoekende, of liever gezegd, had ik de wens om verder te ontwikkelen. Ik deed tenslotte al 10 jaar hetzelfde werk. Ik wist wel waar mijn interesse lag, alleen de vraag was meer hoe kom ik er? Hierdoor kwam ik bij Emile terecht. Door de persoonlijke en vertrouwelijke gesprekken die we gevoerd hebben en de diverse loopbaantesten die ik heb gedaan, ben ik me meer bewust geworden van wat echt bij me past en waar ik energie van krijg. Tijdens de gesprekken werd ook duidelijk dat niet alles in een keer hoeft. Met stapje voor stapje kom je ook vooruit. Door een loopbaanactieplan op te stellen, geeft dat jezelf ook meer de ruimte. Hierdoor ben ik in staat een doel voor mezelf te bepalen en koers te geven aan mijn eigen loopbaan.

Emile, enorm bedankt voor je vertrouwen en de oprechte gesprekken. Ik vond het fijn om mijn loopbaantraject bij je te doen."

Yvonne


Door omstandigheden merkte ik dat ik niet meer op mijn plek zat in de organisatie waar ik werkzaam was. Uiteindelijk heb ik “de knoop doorgehakt” en heb ik besloten om op zoek te gaan naar een andere baan.

Samen met mijn werkgever en Emile van Nassau, loopbaanadviseur ben ik een begeleidingstraject gestart met als doel een nieuwe baan.

Ik heb het afgelopen half jaar veel mogen ervaren, leuke dingen en minder leuke dingen. De begeleiding door Emile van Nassau heeft me hier veel in geholpen.  Emile is gedurende de begeleiding een fijne gesprekspartner geweest. Hij is open en eerlijk en heeft mij de juiste vragen gesteld.

Ik heb goede vertrouwde gesprekken kunnen voeren en ben me meer bewust geworden van de keuzes die ik zelf kan maken. Ik heb geleerd naar mezelf te kijken en hiervan te leren.

Ik heb ook leuke netwerkgesprekken gevoerd,  gebaseerd op mijn interesses,  ter oriëntatie bij hele verschillende organisaties.  Dit om mijn horizon te verbreden. Door het brede netwerk van Emile heb ik me goed kunnen oriënteren. Daarnaast heb ik een sollicitatietraining gehad, waar ik ontzettend veel aan heb gehad. Mijn ervaring is dat solliciteren een vak apart is en dat goede begeleiding hierin heel veel kan helpen.  Vooral de persoonlijke begeleiding heeft mij hierin geholpen.

Als ik solliciteerde werd ik bijna altijd uitgenodigd o.b.v. mijn brief en CV. Ik heb hier veel van geleerd. Ook het terugblikken op de gesprekken heeft me veel opgeleverd.

Wat ik achteraf erg goed vond aan het begeleidingstraject is dat Emile van Nassau mij ook bewust heeft gemaakt van de vraag op de arbeidsmarkt. Ik ben hierdoor gestart met een opleiding op HBO niveau om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Deze heb ik inmiddels succesvol afgerond.

Uiteindelijk is het me gelukt! Ik heb een nieuwe baan gevonden, die bij me past!

Ik wil Emile van Nassau dan ook enorm bedanken voor zijn ondersteuning!

Edward


Bijna 6,5 jaar werkte ik alweer in een klantencontact functie. Begonnen in een klein team en meewerken aan alle nieuwe ontwikkelingen was een drive. Na 6,5 jaar was er een stilstand ontstaan in de ontwikkelingen en het kleine team was een groot team met 15 medewerkers geworden. Tijd om stil te staan bij wat wil ik nu? Ik wilde graag de kans om mezelf verder te ontwikkelen, maar wat past nu bij mij en waar zou ik weer mijn passie vinden. Dit was aanleiding om een loopbaanontwikkelingstraject te starten. Hiervoor kreeg ik de kans om met Emile aan de slag te gaan op een zelfsturende wijze. De positieve gesprekken met Emile werkten motiverend hebben me nieuwe inzichten gegeven.  Het was niet altijd even makkelijk, want uiteindelijk moet je het zelf doen!
Naast de diverse testen waarin beroepskeuze, maar ook persoonlijke interesse en kwaliteiten naar voren komen ontstaat er een plaatje. Dit plaatje wordt gecompleteerd met het bekijken van vacatures en het opstellen van een functieprofiel en een loopbaan actieplan. Tussentijds vonden de gesprekken met Emile plaats en gaf hij me handvaten en tips voor mijn traject.
En het is gelukt! Met veel plezier ben ik recent begonnen in mijn nieuwe baan. Het is spannend en vernieuwend, maar ik heb er alle vertrouwen in. Zowel in mijzelf als in het kleine team van collega's waarin ik ben beland. Ook vind ik het geweldig dat mijn huidige werkgever mij deze kans heeft gegeven. Ruim een jaar mag ik kennismaken in deze nieuwe baan en ben ik gedetacheerd in de functie van medewerker communicatie. Emile, ontzettend bedankt voor de motiverende en inspirerende gesprekken en jouw  rotsvaste vertrouwen in mij.

Mijn tip: je moet het echt zelf willen en doe het in je eigen tempo, geef het de kans en de tijd om tijdens je loopbaantraject na te denken, het even te laten bezinken en dan weer verder te gaan. Neem geen overhaaste beslissingen. Het is jouw persoonlijke traject en dat moet goed voelen.

Annemiek

Ik ben altijd werkzaam geweest in de horeca met heel veel plezier.
Horeca kent veel stress dus ik was altijd gewend om onder druk mijn werkzaamheden uit te voeren.
Ik was een persoon die altijd “ja “zei, heel perfectionistisch was en haar werkzaamheden altijd dezelfde dag af wilde krijgen. Vaak onzeker waardoor ik altijd net dat extra stapje moest zetten van mezelf.
Doordat mijn interesse in de horeca afnam wilde ik graag ander werk zoeken. Plannen en organiseren vond ik altijd al ontzettend leuk en uiteindelijk heb ik de kans gekregen om als administratief medewerkster, een half jaar, aan de slag te gaan bij een overheidsinstelling.
Met heel veel plezier ben ik hier werkzaam geweest. Nu ik eigenlijk ongeveer wel wist in welke richting ik werk wilde zoeken liep ik toch vaak vast in bepaalde zaken:
·         Past dit werk wel bij mij en zoek ik in de goede richting
·         Hoe vind ik balans en overzicht over mijn werkzaamheden
·         Waar ben ik eigenlijk goed in en waar kan ik aan werken
·         Welke mogelijkheden zijn er voor mij op de arbeidsmarkt ( zonder opleidingen )
 
Ik werd in contact gebracht met Emile. Zodoende ben ik met hem een loonbaanbegeleidingstraject gestart.
Ik heb Emile leren kennen als iemand die passie heeft voor zijn vak, oprecht interesse toont in “mij” als persoon en als een prettige gesprekspartner.   
 
Emile heeft door middel van verschillende vragen en opdrachten mij versteld doen staan hoe snel hij mij als persoon heeft leren kennen.
Door middel van de opdrachten en gesprekken heb ik veel over mezelf geleerd. Door alle handige tips and tricks ben ik  nu de persoon geworden die ik wil zijn en heb ik uiteindelijk mijn doel bereikt.
Ik heb nu een leuke baan als secretaresse teammanager. Het is mij duidelijk geworden wat mijn kwaliteiten zijn, aan welke zaken ik nog moet werken en wat de mogelijkheden voor mij zijn.
Ik als persoon heb veel meer rust gekregen, ik weet wat ik wil en heb mijn balans eindelijk gevonden.

Liane